آلودگی منابع آب در شمال؛ پسماند و فاضلاب، چالشی جدی برای سلامت مردم
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به وضعیت بحرانی پسماند و فاضلاب در استانهای شمالی، به ویژه گیلان، هشدار داد که عدم دفع قانونی زباله و آلودگی آبهای سطحی به دلیل بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی، باعث افزایش سرطانهای گوارشی شده است. او ضمن اشاره به اقدامات انجامشده، تأکید کرد که موضوع فاضلاب نیازمند رسیدگی فوریتری است و اعتباراتی در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه اختصاص یافته است.
به گزارش ملت بیدار به نقل از صبح مجلس؛ ابراهیم نجفی اسپیلی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در رابطه با وضعیت پسماند در شمال کشور و اقدامات مجلس گفت: حدود دو هفته پیش، کمیسیون کشاورزی مجلس به موضوع پسماند در استانهای شمالی ورود کرد. این موضوع در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و گزارش آن قرائت شد. بر اساس این گزارش، دستگاههایی که در این حوزه تخلف داشتند، بر اساس ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس، به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اشاره به وضعیت خاص استان گیلان افزود: با توجه به بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی در این استان، دفع قانونی زباله بهدرستی انجام نمیشود. در نتیجه، شیرابه زبالهها با آبهای سطحی مخلوط شده و باعث آلودگی منابع آبی، از جمله آب مورد استفاده در کشاورزی، شده است. این آلودگی یکی از دلایل اصلی افزایش سرطانهای گوارشی در کشور محسوب میشود.
نجفی اسپیلی همچنین درباره اقدامات پیشبینیشده برای حل این معضل گفت: اقدامات خوبی در استان انجام شده است، اما موضوع مهمتر از پسماند، مسئله فاضلاب است. در حال حاضر، ۱۱ شهرستان استان گیلان دارای مجوز ماده ۵۶ هستند و در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه ۱۴۰۴ نیز اعتباراتی برای این موضوع در نظر گرفته شده است. این ظرفیت وجود دارد که تسهیلاتی با تضمین سازمان برنامه و بودجه برای این امر اختصاص یافته است.
در همین رابطه کارزاری با عنوان "درخواست حل معضل پسماند شمال کشور" توسط عموم شهروندان، دغدغهمندان محیطزیست و فعالان محیطزیست خطاب به پزشکیان، رئیس جمهور ایران ایجاد شده است که تاکنون بیش از شش هزار امضا جمع کرده است. / پایان پیام