نظارت‌های قانونی بر عمل‌های زیبایی چگونه است؟

برای درمان اختلال بدشکلی بدن ترکیبی از روش‌های درمانی مانند دارو درمانی، روان درمانی و خانواده درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱۴۰۲/۰۹/۱۲ - ۱۲:۲۳
۱۴۰۲/۱۲/۱۴ - ۱۲:۲۴
 0
نظارت‌های قانونی بر عمل‌های زیبایی چگونه است؟
عمل زیبایی

 ملت بیدار، شقایق مهاجری - اختلال BDD یا خود زشت انگاری در برخی از افراد وجود دارد که در آن به طور شدید نسبت به اعضای بدن، اندام و چهره خود احساس بدی دارند و هرگز نمی‌توانند با آن کنار بیایند. در چنین مواقعی  اغلب به اشتباه سمت جراحی‌های زیبایی می‌روند.

البته افراد مبتلا به اختلال خود زشت انگاری BDD در صورت تشخیص این اختلال باید به پزشک روانشناس مراجعه کنند و تحت درمان حرفه ای قرار گیرند و عمل زیبایی بینی یا سایر جراحی زیبایی در اغلب موارد کمکی به این افرادنخواهد کرد.


برای درمان اختلال بدشکلی بدن ترکیبی از روش‌های درمانی مانند دارو درمانی، روان درمانی و خانواده درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در بسیاری از افراد که دچار این اختلال هستند دیده شده بعد از عمل های زیبایی باز هم این افراد از چهره یا اندام خود راضی نیستند و حتی در مواردی عمل های زیبایی باعث تشدید بیماری این افراد شده و شما هم بارها شاید در رسانه ها افراد معتاد به عمل های زیبایی را دیده باشید. عموما یک جراح باید توانایی این را داشته باشد تا این بیماری را تشخیص دهد و از عمل این افراد قبل از درمان و بهبود سلامت روانی خودداری کند.

با بررسی‌های صورت گرفته و نظرسنجی از متخصصین این موضوع، میل به عمل جراحی زیبایی در ایران افزایش قابل توجهی داشته و جراحی‌های زیبایی در همه زمینه‌ها افزایش پیدا کرده است. 


در بین جراحی‌های بزرگ، عمل بینی در راس قرار داشته و بعد از آن عمل پستان و شکم است. عمل‌های کوچک مانند تزریق بوتاکس و ژل نیز به وفور انجام می‌شود و کسی نمی‌تواند آماری از آن تهیه کند؛ زیرا به صورت سرپایی در مطب‌ها اتفاق می‌افتد.

دبیر جامعه جراحان خراسان در این رابطه گفته است: تمایل به عمل‌های جراحی زیبایی در مردان افزایش پیدا کرده که عمدتاً جراحی بینی و شکم بوده و تزریق ژل و بوتاکس نیز در آن‌ها دیده می‌شود. البته درصد عمل‌های جراحی زیبایی در مردان پایین‌تر از زنان است اما جراحی بینی به تدریج در بین مردان نیز در حال افرایش بوده و پا به پای خانم‌ها حرکت می‌کنند.

نقش شبکه‌های اجتماعی در افزایش عمل‌های زیبایی
با گسترش فضای مجازی و دسترسی آسان به این پلتفرم‌ها، عده ای با عناوین بلاگر و اینفلوئنسر در شبکه‌های اجتماعی مخصوصا اینستاگرام و تیک‌تاک فعالیت می‌کنند که برای بهتر دیده شدن، انجام تبلیغات و درآمدزایی و القای سبک زندگی جدید به مخاطبان، عمل‌های جراحی زیبایی را تبلیغ کرده و مخاطبان را برای بهره‌مندی از آن سوق می‌دهند.

با این تفاصیل حفره‌های قانونی و فرهنگی در کشور در این موضوع بیش از پیش احساس می‌شود و جامعه سالم نیازمند نظارت‌های قانونی برای مقابله با کسب درآمد کلینیک‌های زیبایی و افراد تبلیغ کننده است.

البه قابل ذکر است جراحی زیبایی به عنوان چالشی جدی در عرصه جامعه، معضلات حقوقی متعددی را نیز موجب گردیده است. بر این اساس واکاوی مواد قانونی مرتبط با مسؤولیت کیفری پزشک جهت تبیین و تنسیق جرائم و مجازات‌های قابل ارتکاب و اعمال پیرامون این اَعمال بایسته به نظر می‌رسد. این جرائم را می‌توان مشتمل بر جرائم عمدی و جرائم غیر عمدی دانست. جرائم عمدی دارای زمینه وقوع در این اعمال جراحی، با توجه به ویژگی‌های آن‌ها، مواردی چون تبلیغات گمراه‌کننده، افشای اسرار بیماران و نقض حریم خصوصی می‌باشند که وفق قوانین، مورد مجازات قرار می‌گیرند، اما مهم‌ترین صور جرائم در حوزه اعمال جراحی زیبایی، جرائم غیر عمدی ناشی از تقصیر پزشکی است که با تدقیق در بند ج ماده 158 و ماده 495 قانون جدید مجازات اسلامی و ملاحظه اوصاف جراحی‌های زیبایی، عمدتاً با عناوین مجرمانه عدم رعایت قاعده تناسب، نقض تعهد تشدیدیافته درمانی، تقصیر در کسب رضایت آگاهانه و فقدان صلاحیت علمی و تجربی کافی جهت انجام عمل جراحی، قابل معرفی می‌باشند، اگرچه در قانون مجازات تمامی این صور با ضمانت اجرای دیه مواجه شده‌اند، لیکن کماکان می‌توان با عنایت به ماده 616 قانون تعزیرات و ماده 68 قانون مجازات جدید، قائل به امکان حبس پزشک مقصر و یا حکم جایگزین به جریمه نقدی برای او بود. مضافاً این‌که مجازات‌های انتظامی نیز در انتظار پزشکان خاطی خواهد بود./ پایان پیام

گروه تولید و بازنشر محتوا 4 تولید و بازنشر محتوای دیگر رسانه‌ها