۸۵ نفر برای هر صندلی خانه ملت!

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه یازده اسفندماه ۱۴۰۲، در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برگزار میشود تا ۲۹۰ نماینده با رای مستقیم مردم راهی بهارستان شوند این در حالی است که با ثبت نام ۲۴ هزار و ۸۲۶ نفر به صورت الکترونیکی در انتخابات این دوره رکورد نام نویسی شکسته شد.

۱۴۰۲/۰۸/۰۷ - ۱۴:۳۸
۱۴۰۲/۰۸/۰۷ - ۱۴:۴۳
 0
۸۵ نفر برای هر صندلی خانه ملت!
انتخابات مجلس دوازدهم

به گزارش ملت بیدار، روزنامهٔ همشهری نوشت: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه یازده اسفندماه ۱۴۰۲، در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برگزار میشود تا ۲۹۰ نماینده با رای مستقیم مردم راهی بهارستان شوند این در حالی است که با ثبت نام ۲۴ هزار و ۸۲۶ نفر به صورت الکترونیکی در انتخابات این دوره رکورد نام نویسی شکسته شد.
فرایند ثبت نام از داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از دقایق اولیه ساعت صبح پنجشنبه ۲۷ مهرماه همزمان در سراسر کشور آغاز شد و داوطلبان نمایندگی ملت تا ۳ آبان برای ثبت نام در این رویداد سیاسی فرصت داشتند.

ثبت نام الکترونیک برای نخستین بار
ثبت نام در این دوره برای نخستین بار و به ابتکار دولت سیزدهم به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد و تمامی داوطلبان در این ۷ روز، توانستند نام نویسی خود را به صورت الکترونیکی قطعی کنند


شفافیت مالی داوطلبان انتخابات برای اولین بار
در این دوره به منظور شفافیت مالی که در قانون انتخابات بر آن تأکید شده است داوطلبان حتما باید یک شماره حساب غیر تجاری در سامانه بارگذاری کنند که الزاما از این شماره حساب برای هزینه های انتخاباتی استفاده شود. همچنین داوطلبان انتخابات مجلس برابر قانون جدید باید دارای حداقل ۵ سال سابقه اجرایی قضایی، آموزشی و پژوهشی باشند.

ثبت نام اولیه ۴۸ هزار نفر در انتخابات مجلس برای نخستین بار
در مرحله پیش ثبت نام رکورد جدیدی در اعلام آمادگی داوطلبان به ثبت رسید و بیش از ۴۸ هزار نفر برای راهیابی به مجلس دوازدهم نام نویسی کردند این آمار بیش از سه برابر ثبت نام دوره پیشین مجلس است.

رکورد ثبت نام قطعی شکسته شد
در این دوره تعداد داوطالبان مجلس دوازدهم در رکوردی بی سابقه ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر به صورت قطعی ثبت نام کردند مجلس شورای اسلامی دارای ۲۹۰ کرسی نمایندگی است که با این حساب برای هر یکی از صندلی های خانه ملت حدود ۸۵ نفر اسم نوشته اند.
به گفته محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور تغییر قانون انتخابات و ثبت نام الکترونیکی و برخط تسهیلات خوبی برای متقاضیان ایجاد کرد و موجب افزایش سرعت و آمار ثبت نام شدگان شد.

تعداد ثبت نام داوطلبان در یازده دوره قبلی هم به این شرح است:

مجلس اول: ۳ هزار و ۷۴۸ نفر
مجلس دوم: یک هزار و ۵۹۰ نفر
مجلس سوم: یک هزار و ۹۹۴ نفر
مجلس چهارم: یک هزار و ۲۷۶ نفر
مجلس پنجم: ۵ هزار و ۳۶۱ نفر
ششمین دوره مجلس: ۶ هزار و ۸۵۲ نفر
مجلس هفتم: ۸ هزار و ۱۶۷ نفر
مجلس هشتم: ۷ هزار و ۵۹۵ نفر
مجلس نهم: ۵ هزار و ۳۸۲ نفر
مجلس دهم: ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر
مجلس یازدهم: ۱۶ هزار و ۳۳ نفر

کسانی توانستند در مرحله ثبت نام ،نهایی نام نویسی کنند که در مرحله پیش ثبت نام پذیرفته شده و کدرهگیری دریافت کرده بودند.

در مرحله پیش ثبت نام بارگذاری مدارک هویتی و تحصیلی داوطلبان الزامی بود این مدارک برای بررسی به ۶ نهاد، یعنی ثبت احوال، فراجا، دادستانی کل کشور وزارت امور خارجه سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت علوم (مجموعه) وزارت بهداشت دانشگاه آزاد و حوزه های علمیه ارسال شد.

این شش ،دستگاه یک ماه مهلت داشتند تا گزارش خود را در قالب تأیید و یا عدم تأیید به ستاد انتخابات کشور انعکاس دهند. مثلاً اگر مشکلی در کارت پایان خدمت متقاضی وجود داشت فراجا تاییدو یا عدم تأیید اعلام کرد ثبت احوال به بررسی شناسنامه و سن افراد پرداخت دادستانی درباره سوء پیشینیه قضایی و کیفری اعلام نظر کرد و وزارت امور خارجه تابعیت فرد متقاضی را بررسی کرد تا فرد حتماً تابعیت ذاتی ایرانی داشته باشد.
آمار تفکیکی داوطلبین نمایندگی مجلس نیز عبارت داوطلب اعلام می شود. راهیابی به خانه ملت، متقاضی هستند و بیشتر کسانی که اسم نوشته اند بین ۴۰ تا ۵۰ سال دارند. براساس این آمار ۲۹ درصد ثبت نام کننده ها ۳۰ تا ۴۰ سال دارند ۳۷ درصد ۴۰ تا ۵۰ ساله ۲۶ درصد ۵۰ تا ۶۰ ساله و ۸ درصد هم ۶۰ تا ۷۵ ساله هستند. به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور ۱۰ استانی که بیشترین استقبال ثبت نام ها را داشته اند به ترتیب شامل استانهای ،البرز، تهران، قم، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری یزد ،اصفهان قزوین فارس و گلستان هستند. استانهای کردستان کهگیلویه و بویراحمد، خراسان ،شمالی سیستان و بلوچستان گیلان و هرمزگان ۶ استانی هستند که پایین جدول را شکل می دهند.

مهلت دو هفته ای هیأتهای اجرایی برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات
براساس جدول زمان بندی انتخابات مجلس ،دوازهم هیأتهای اجرایی از ۴ آبان تا ۱۸ آبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان فرصت دارند و پس از آن از ۱۹ آبان تا ۲۰ آبان مراتب عدم تأیید یا عدم احراز توسط فرمانداران مراکز حوزه های انتخابیه به داوطلبان ابلاغ می.شود. چنانچه داوطلبی بخواهد در جریان دلیل تأیید یا عدم احراز خود قرار بگیرد، میتواند از ۲۱ و ۲۲ آبان از هیأت اجرایی درخواست کتبی کند و این دلایل توسط هیأت اجرایی با رعایت قانون از ۲۳ تا ۲۶ آبان به آمار تفکیکی داوطلبین نمایندگی مجلس نیز عبارت داوطلب اعلام می شود./ پایان پیام