دلیل وارونه‌نمایی رسانه‌های معاند در حادثه تروریستی شاهچراغ چیست؟

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، به تحلیل دلایل و ابعاد وارونه‌نمایی رسانه‌های معاند از حادثه تروریستی شاهچراغ پرداخت.

۱۴۰۲/۰۵/۲۴ - ۰۹:۱۷
۱۴۰۲/۰۵/۲۴ - ۰۹:۱۷
 0
دلیل وارونه‌نمایی رسانه‌های معاند در حادثه تروریستی شاهچراغ چیست؟
رسانه‌های معاند

به گزارش ملت بیدار آنلاین و به نقل از فارس، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور نایب رئیس مجلس شورای اسلام در رابطه با وارونه‌نمایی حادثه تروریستی شاهچراغ در رسانه‌های غربی، گفت: اگر رسانه‌های غربی از ابتدا می‌خواستند بگویند که این عملیات کار داعش است، می‌بایست نام عملیات تروریستی را روی این اتفاق بگذارند و لذا این‌ها مجبور هستند، با روایت‌های متعدد مخاطب را گیج کنند و آدرس غلط به وی بدهند.

وی با بیان اینکه در حوادث این چنینی، جنگ شناختی و روایت‌ها، غالب است، گفت: این‌ رسانه‌ها واکنش‌هایی در مخاطب ایجاد می‌کنند که ابتدا چیزی را در ذهن مخاطب می‌نشانند که پس از آن اقدامات طرف مقابل بی‌خاصیت شود، یعنی در حقیقت خنثی‌سازی روایت اصلی و دفاعیات طرف مقابل را از قبل طراحی می‌کنند، به این طریق که ابتدا تکذیب می‌کنند و پس از تکذیب، با اسناد و مدارک و روش‌شناسی عملیات‌های تروریستی مشابه، کم‌کم رسانه‌ها فعال می‌شوند و می‌گویند که این جنس عملیات داعش است، ولو اینکه هنوز اعلام نکرده باشد در صورتی که رسانه‌های آنان، تأثیر اولیه را روی مخاطب گذاشتند و ذهن مخاطب را از اصل ماجرا پرت کرده‌اند تا پس از آن، تأثیر روایت‌های واقعی از بین برود و بتوانند شبهه ایجاد کنند تا باور آن را برای مخاطب غیرممکن یا بی‌تأثیر کنند.


نایب رئیس مجلس افزود: وقتی این اتفاق افتاد، طبیعتاً طرف مقابل در موضع تدافعی قرار می‌گیرد، بنابراین ابتدا یک آدرس اشتباه را به مخاطب می‌دهند تا مخاطب نتواند آدرس واقعی را پیدا کند.


ذوالنور در ادامه اظهار کرد: دشمنان، جنگ نیابتی را در منطقه و در کشورهایی مثل ایران جایگزین جنگ نظامی کردند. ۸ سال از رژیم بعثی عراق حمایت کردند و موفق نشدند، سپس جنگ اقتصادی را از ابتدای انقلاب تا به حال به اجرا گذاشتند و به نتیجه نرسیدند و در بحث آشوب‌های خیابانی نیز نتوانستند نتیجه بگیرند و امروز یکی از بهترین روش‌ها، اقدامات تروریستی از طریق جنگ نیابتی است.

وی افزود: وقتی اساساً داعش را خودشان به وجود آورده‌اند، اگر به عملیات داعش، تروریستی بگویند، پس از آن، ذهن مخاطب به این سمت می‌رود که چه کسی این گروه تروریستی را تشکیل داد و از آن حمایت کرد؟ و جواب، خود آنان هستند و با این روایت، خودشان تروریست خطاب می‌شوند؛ لذا طبیعتاً نمی‌توانند این را بگویند.


نایب رئیس مجلس تصریح کرد: باید ببینیم که آنان از این عملیات، چه نتیجه‌ای می‌خواهند بگیرند؟ می‌خواهند بگویند که جمهوری اسلامی قابل تهدید است. خب چه کسی جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند؟ سازمان‌هایی وجود دارند که می‌توانند حیات جمهوری اسلامی را به مخاطره بیندازند. خب بگویند که بود؟ طبیعتاً امروز بزرگترین گروه تروریستی که با امکانات آنان به وجود آمده، داعش است. پس از آنجا که حیات گروهک‌های تروریستی به انجام عملیات است و در غیر این صورت پشتیبانی‌های آن‌ها قطع می‌شود و اگر عملیات انجام ندهد جیره‌اش قطع می‌شود، پس طبیعتاً انتصاب به آن نیز باید بدهند.

وی ادامه داد: لذا این‌ها در یک تناقض، حرکتی زیگزاگی انجام می‌دهند و از سویی می‌گویند تروریستی نیست و از سوی دیگر کد می‌دهند که ابهت این گروه در ذهن مخاطب حفظ شود و به این گروه تروریستی حیات و هویت بدهند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وارونه‌نمایی رسانه‌های معاند، گفت: از سوی دیگر نباید خیلی نگران وارونه‌گویی آنان شویم چون کسانی که این عملیات را هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی و پشتیبانی و اجرا کردند، شبکه منسجم رسانه‌ای غرب، با گره خوردن به شبکه‌هایی مثل اینترنشنال و صهیونیست‌ها است که طبیعتاً انسان‌های وارونه‌ای هستند و نمی‌شود غیر وارونه حرف بزنند؛ چرا که از کوزه همان برون تراود که در اوست.

وی افزود: مبنای کار این‌ها بر وارونگی است و اصلاً کلمات را جوری استفاده می‌کنند که رفع اتهام از طرف مقابل کنند و حتی به طرف خود مشروعیت بدهند. تحریف محتوایی آنان نیز بر همه آشکار است به عنوان مثال، در خصوص خود داعشی‌ها می‌گفتند که جنگجویان داعشی و هیچگاه به آنان تروریست نگفتند حالا اگر حزب‌الله باشد، تروریست قلمداد می‌شود ولی داعش جنگجو و ستیزه‌جو خطاب می‌شود، این الفاظ را استفاده می‌کنند که بار منفی معنایی را به مخاطب نسبت به آن جریان تروریستی منتقل نکنند.

نایب رئیس مجلس در ادامه تأکید کرد: دشمنان در آستانه سالگرد اغتشاشات، به دنبال التهاب‌آفرینی و بر هم زدن امنیت هستند که در کشور به‌وجود آمده است، چرا که سالگرد اغتشاشات را در پیش داریم و این‌ها در این اغتشاشات سال گذشته ناکام ماندند.

ذوالنور افزود: مقام معظم رهبری سال گذشته فرمودند که من کار دشمن را تحسین کردم که برای برنامه براندازی از هیچ چیزی غفلت نکردند و همه الزامات آن را فراهم کردند ولی به حول و قوه الهی این موضوع جمع شد و اغتشاش پایان پیدا کرد و اگر بخواهند به ناامنی در کشور دامن بزنند، نیاز به ایجاد فضای هیجانی در کشور دارند.

نایب رئیس مجلس در پایان اظهار کرد: ما هرچه جلوتر می‌رویم و به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، تلاش دشمن برای برهم زدن فضای امن بیشتر می‌شود، چرا که انتخابات در یک بستر آرام موفقیت بالاتری دارد تا در یک فضای آشفته و دشمن  این کارها را ترتیب می‌دهد تا به خیال خود، مشارکت مردم در انتخابات را تحت تأثیر قرار دهد.

پایان پیام/

فهمیه رضائی سردبیر و خبرنگار پارلمانی