نماینده مجلس: دولت تاکنون محصولات کشاورزان را خریداری نکرده
رییس فراکسیون کارگری: ما مخالف واردات برنج نیستیم اما آنچه اتفاق افتاده واردات بی رویه است که با این مهم مخالف هستیم. واردات بی رویه برنج بیش از یک میلیون و هفتصد و هفتاد هزار تن بوده که یک میلیون تن آن مازاد است.
ملت بیدار آنلاین| علی بابایی کارنامی، نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی در ارتباط با تاثیر واردات بر قیمت برنج و معیشت کشاورزان به خبرنگار صبح مجلس گفت: در این مقطع حساس با توجه به دغدغه امنیت غذایی، و دغدغههای روز جامعه از جمله اشتغال،سرمایهگذاری،توسعه روستاها،نیرویکار و اقتصاد اقشار ضعیف جامعه وظیفه داریم از کشاورزان حمایت کنیم.
او در ادامه افزود: ما مخالف واردات برنج نیستیم اما آنچه اتفاق افتاده واردات بی رویه است که با این مهم مخالف هستیم. واردات بی رویه برنج بیش از یک میلیون و هفتصد و هفتاد هزار تن بوده که یک میلیون تن آن مازاد است.
نماینده مردم مازندران ضمن اعلام اینکه محلی برای تحویل محصول کشاورزان مشخص نشده است؛گفت: دولت در ظاهر اعلام کرده است که کشاورزان محصولات را تحویل دهند اما محلی برای این امر مشخص نکرده است.
او در ادامه افزود: هشدارهای لازم از ۷ ماه پیش در ملاقاتهای مختلف به دولت داده شده بود اما بیتوجهیها و عدم انجام اقدام لازم موجب شده است که در حال حاضر قیمت تمامشده برنج پرمحصول ما در مازندران بالای کیلویی ۴۰ هزارتومان باشد.
بابایی کارنامی ضمن اشاره به اینکه ماه مرداد، ماه برداشت محصول است و اولین برداشت نیز انجام شده گفت: ۸۰۰ هزار تنی که دست کشاورزان است از سال گذشته بوده و با برداشتهای جدید یک میلیارد و پانصد هزارتن محصول خواهیم داشت و بدون شک زین پس بدترین وضعیت کشاورزان را شاهد خواهیم بود
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی نشست امروز دوشنبه دوم مرداد ماه مجلس را خوب و امیدآفرین خواند و افزود: این خوب است که دولتمردان و نمایندگان مردم در مجلس پیرامون موضوع صحبت کنند و پیگیر مطالبات کشاورزان باشند اما جلسات باید در لحظه، به موقع و قبل از وقوع واقعه برگزار شود، اما جلسهی امروز نوش دارو بعد از مرگ سهراب بود.
او ادامه داد: دولت تا کنون محصولات کشاورزان را خریداری نکرده و همواره شرکت هایی را برای این امر واسطه قرار داده که آنها نیز هنوز حقوق کشاورزان را پرداخت نکرده اند و تاکنون بیشتر به سود شرکتها عمل کرده تا کشاورزان و حتی لازم به ذکر است که برای گندمی که خود دولت دست به جیب شد هم پرداختی به کشاورزان صورت نگرفته است.
بابایی کارنامی گفت: وقتی مشکلی پیش بینی میشود باید از قبل تدابیر لازم آن اندیشه شود و نسبت به عرضه و تقاضا تصمیم گیری صورت پذیرد.سران قوا و دولتمردان باید از اقدامات رسانهای بپرهیزند و برای حل این مشکل اقدامی سریع و عملیاتی انجام دهند، اگر اقدامی نشود مطمئنا امسال زمینهای خواهد شد که کشاورزان بدون انگیزه کار خود را ادامه دهند. این فشار تنها برای برنج نبوده بلکه در بحث گندم و مرکبات نیز وضعیت بدتری را شاهد هستیم.
نماینده مردم ساری راهکار حل این مشکل را در اقدامات سریع و هماهنگ شورای اقتصاد و تیم اقتصادی دولت دانست و افزود : در قدم اول باید تسهیلاتی برای جبران بخشی از سرمایه در گردش کشاورزان به ویژه کشاورزان استان مازندران پرداخت شود ودر گام بعدی خسارت کشاورزان از محل صندوق بیمه کشاورزی به کشاورزان پرداخت شود.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در پایان پرداخت یارانه به برخی از اقلام و نهادههای کشاورزی و کمک موردی به استان مازندران و استان های بیشتر خسارت دیده را سومین راهکار برای جبران خسارت کشاورزان بیان کرد.