همه جداشدگان از دولت سیزدهم

در گزارش پیش رو به بررسی نفراتی که به دلایل مختلف اعم از استعفا، عزل یا استیضاح از دولت سید ابراهیم رئیسی جدا شدند، می‌پردازیم.

۱۴۰۲/۰۲/۱۲ - ۰۷:۴۰
۱۴۰۲/۰۲/۱۲ - ۰۷:۴۰
 0
همه جداشدگان از دولت سیزدهم
همه جداشدگان از دولت سیزدهم

ملت بیدار آنلاین| روز گذشته سید رضا فاطمی امین از مسئولیت وزارت صمت استیضاح شد تا نام او در لیست جداشدگان از دولت سیزدهم ثبت شود. او که البته پس از کمکش‌های فراوان و انتقادهای زیادی که به عملکرد وزارت صمت در دوره تصدی‌اش استیضاح شد؛ از انتقاد به گرانی خودرو و افزایش شدید قیمت اقلام اساسی تا نابسمانی در بازار لوازم خانگی.

دولت سیزدهم جداشده کم نداشته است که مهم‌ترین‌هایش را در این مجال بررسی می‌کنیم.


مسعود میرکاظمی

همین چندوقت پیش بود که مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، از این مسئولیت کنار رفت. عملکرد او با انتقادهایی همراه بود؛ از جمله اینکه سازمان برنامه بودجه توجه لازم به بودجه مصوب را نداشت و در آخر هم در موضوع پرداخت حقوق معلمان در کنار وزیر آموزش و پروش گفته می‌شد سازمان برنامه و بودجه هم در این عدم پرداخت نقش داشته است. مشخص نشد که میرکاظمی استفعا داد یا دولت او را کنار گذاشت اما به هر حال علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، گفته بود: «آقای میرکاظمی از اواسط سال گذشته به دلیل بیماری از رئیس جمهور درخواست کناره‌گیری کردند، با این حال نظر رئیس جمهور این بود که پس از نهایی شدن بودجه، این کناره‌گیری صورت گیرد». رئیسی هم گفت که این کناره‌گیری به درخواست خود او بوده است. به هر حال هرآنچه بود، کناره‌گیری یا برکنارشدن میرکاظمی نه در شرایط عادی بلکه در میان انبوه انتقادات به عملکرد او صورت گرفت. البته سخنگوی دولت اعلام کرد که از او همچنان به عنوان مشاور دولت استفاده خواهد شد و داود منظور از سوی رئیسی به جای او در سازمان برنامه و بودجه منصوب شد.

یوسف نوری


یکی دیگر از جداشدگان یوسف نوری، وزیر آموزش و پروش بود. بسیاری گفتند که او نیز برکنار شده است اما به طور رسمی اعلام شد که نوری استعفا داده است. عملکرد او نیز در معرض انتقادهای شدیدی قرار داشت؛ از جمله آنکه یوسف نوری به عنوان وزیر آموزش و پروش نتوانست آن طور که انتظار می‌رفت از پس اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان برآید و رتبه‌بندی معلمان که قرار بود باعث بهبود کیفیت زندگی معلمان شود، در حوزه اجرا برای معلمان مشکلاتی را ایجاد کرد. از سوی دیگر عدم پرداخت کامل حقوق معلمان در اسفند سال گذشته نیز انتقادهای شدیدی از سوی فرهنگیان نسبت به او را ایجاد کرد تا در این بین ناگهان او استعفاد داد که بسیاری این استعفا را به برکناری تلقی کردند. پس از او رضا مراد صحرایی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد تا آنکه در آینده‌ای نزدیک ببینیم چه کسی به عنوان وزیر می‌تواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

سید جواد ساداتی‌نژاد

ساداتی‌نژاد هم در فرودین سال جاری از سِمت وزیر جهاد کشاوری برکنار شد. او از مجلس به دولت رفت؛ به بیان دیگر او نماینده مجلس بود و پس از انتخاب رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور، از مسئولیت نمایندگی استعفا و به وزارت جهاد کشاورزی رفت. ساداتی‌نژاد هم نتوانست آن‌طور که انتظار می‌رفت عملکرد خوبی داشته باشد؛ چه آنکه انتقادهای زیادی نسبت به افزایش شدید قیمت اقلام اساسی خوراکی مانند برنج، گوشت، حبوبات و... وجود داشت که کارشناسان دلیلی منطقی برای چنین افزایش قیمتی نمی‌دیدند. آخرین موج انتقادها به عملکرد او در وزارت جهاد کشاورزی به مدیریت‌نکردن درست در سامان‌دهی وضعیت برنج و حجم بالای گلایه کشاورزان برمی‌گردد که همه اینها باعث شد در اسفندماه سال گذشته استیضاح او با ۱۲امضا در مجلس کلید بخورد که البته پیش از انجام استیضاح رئیسی او را برکنار کرد و سید محمدآقامیری را به عنوان سرپرست وزارتخانه جهاد کشاورزی منصوب کرد.

رستم قاسمی

رستم قاسمی هم یکی دیگر از جداشدگان دولت بود. او وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم بود و در دولت محمود احمدی‌نژاد هم مسئولیت وزارت نفت را بر عهده داشت. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم هم نامزد انتخابات شد اما پیش از اعلام نتایج صلاحیت‌ها از سوی شورای شورای نگهبان از کاندیداتوری انصراف داد. او در ابتدای کارش در وزارت راه و شهرسازی وعده ساخت چهارمیلیون مسکن را داد که واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت. در نهایت در ابتدای آذر ۱۴۰۱ اعلام شد رئیس‌جمهور با استعفای قاسمی موافقت کرده ‌است. گفته می‌شد این استعفا در پی بیماری او و ناتوانی در انجام وظایفش در وزارتخانه به رئیسی تقدیم شده بود. رستم قاسمی برای درمان بیماری سرطان خود به چین رفت اما تنها دو هفته پس از استعفایش درگذشت و رئیسی مهرداد بذرپاش را به عنوان گزینه پیشنهادی به مجلس معرفی کرد و بذرپاش هم توانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

سعید محمد و سورنا ستاری

افراد دیگری هم در مسئولیت مشاور یا معاون با دولت سیزدهم همکاری می‌کردند که بعد از مدت کوتاهی از دولت جدا شدند؛ مانند سعید محمد که مدت محدودی به عنوان مشاور رئیس‌جمهور در امور مناطق آزاد تجاری فعالیت داشت یا سورنا ستاری که در یکی دوماه اول دولت همچنان در مسئولیت معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور و ریاست بنیاد ملی نخبگان فعالیت می‌کرد.

گروه تولید و بازنشر محتوا 4 تولید و بازنشر محتوای دیگر رسانه‌ها