تعیین سقف اعتباری برای صدور دسته چک بر اساس اعتبارسنجی توسط بانک مرکزی
سرپرست اداره راهبری سامانههای تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی: طی ماههای آتی پیشنویس شیوهنامه تعیین سقف اعتباری صدور دسته چک با لحاظ دغدغههای نظام کسب و کاری و تولیدی کشور در هیئت عالی بانک مرکزی طرح و تصویب خواهد شد.
به گزارش ملت بیدار به نقل از ایبنا؛ زهره پاپی؛ سرپرست اداره راهبری سامانههای تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی، از تدوین پیشنویس فنی -عملیاتی دستورالعمل تعیین سقف اعتباری برای متقاضیان صدور دسته چک خبر داد و گفت: پیشنویس شیوهنامه تعیین سقف صدور دسته چک در سال ۱۴۰۱ توسط بانک مرکزی تهیه شد و در شورای پول و اعتبار وقت نیز مطرح شد که در این شیوه نامه حسب مواد ۶ و ۲۱ قانون اصلاح صدور چک، نحوه تعیین سقف مجاز ارائه شده بود.
وی در ادامه بیان داشت: بر اساس بررسیهای کارشناسی بانک مرکزی، اعضای شورای پول و اعتبار در آن زمان به این نتیجه رسیدند که این شیوه نامه با توجه به ضعف پایگاههای اعتباری سبب میشود که کسب و کارها در نظام پرداخت و اعتباری دچار چالشهای متعددی شوند که این موضوع توسط رئیس کل وقت به مجلس شورای اسلامی نیز مکاتبه شد.
سرپرست اداره راهبری سامانههای تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی خاطرنشان کرد: حسب دغدغهمندی بانک مرکزی در خصوص اجرای این تکالیف بدون آسیب به کسب و کارها و روند تولید در کشور در این مدت، فرایندهای پایگاه داده اعتباری و اعتبارسنجی به صورت کامل بازنگری شد. در حال حاضر مدل فنی عملیاتی اجرای تکلیف تعیین سقف مجاز جهت طرح و تصویب آماده شده است.
وی در پایان تصریح کرد: بر اساس این مدل عملیاتی، طی ماههای آتی پیشنویس شیوهنامه با لحاظ دغدغههای نظام کسب و کاری و تولیدی کشور در هیئت عالی بانک مرکزی طرح و تصویب خواهد شد.
تعیین سقف اعتباری برای صدور دسته چک بر اساس اعتبارسنجی به چه معناست؟
به بیان سادهتر، هر فرد یا شرکت نمیتواند چکهایی با مبلغ نامحدود صادر کند. بانک مرکزی بر اساس اعتبارسنجی افراد، که شامل بررسی وضعیت مالی، توان بازپرداخت بدهیها، سابقه بانکی و دیگر معیارهای مرتبط است، یک حداکثر مبلغ مجاز (سقف اعتباری) برای دسته چکهای صادره آن فرد مشخص میکند. این کار به هدف جلوگیری از صدور چکهای بیمحل و کنترل ریسکهای مالی انجام میشود تا نظام بانکی و اقتصادی کشور از چکهای غیرقابل وصول یا بدون پشتوانه محافظت شود./ پایان پیام