چین به شرکت‌های مخابراتی بزرگ آمریکا نفوذ کرد؛ عملیات جاسوسی متقابل

هکرهای چینی با نفوذ به سه شرکت مخابراتی بزرگ آمریکا، در یک عملیات جاسوسی بی‌سابقه تلاش کرده‌اند تا به اطلاعات حساس نظارتی دست پیدا کنند؛ این اقدام می‌تواند در راستای کشف اهداف نظارتی آمریکا علیه چین باشد.

۱۴۰۳/۰۷/۱۶ - ۰۷:۱۹
۱۴۰۳/۰۷/۱۶ - ۰۷:۳۰
 0
چین به شرکت‌های مخابراتی بزرگ آمریکا نفوذ کرد؛ عملیات جاسوسی متقابل

واشنگتن پست گزارش داده است که هکرهای چینی دست‌کم به سه شرکت بزرگ مخابراتی آمریکا نفوذ کرده‌اند، که به نظر می‌رسد بخشی از یک عملیات جسورانه جاسوسی با هدف کشف اهداف نظارتی چین از سوی آمریکا باشد. این خبر را مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند.

تحقیقات پلیس فدرال آمریکا (FBI)، سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده و وزارت امنیت داخلی هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. به گفته مقامات آگاه، که به دلیل حساسیت موضوع خواستند نامشان فاش نشود، ابعاد کامل این حملات و تأثیرات آن هنوز مشخص نیست.


سخنگویان این سازمان‌ها از اظهار نظر خودداری کرده‌اند. به گفته یک مقام آمریکایی، رئیس‌جمهور جو بایدن نیز از این نفوذ مطلع شده است.

خبر این نفوذ که ابتدا توسط وال استریت ژورنال گزارش شد، همزمان با تلاش‌های واشنگتن و پکن برای جلوگیری از تشدید رقابت به سمت درگیری منتشر شده است. دولت بایدن چین را به عنوان بزرگ‌ترین چالش استراتژیک خود در نظر می‌گیرد، چرا که چین در تلاش است تا از نظر اقتصادی، نظامی و نفوذ در جهان در حال توسعه، با آمریکا رقابت کند.

مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که این نفوذ شبکه‌های شرکت‌هایی مانند ورایزن، AT&T و لومن را هدف قرار داده است – سه مورد از بزرگ‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی در آمریکا. این لیست احتمالاً طولانی‌تر است، زیرا هکرها ماه‌ها در سیستم‌ها حضور داشته‌اند.


هر سه شرکت از اظهار نظر خودداری کرده‌اند.

یکی از مقامات امنیتی ایالات متحده با تأیید اهمیت این نفوذ‌ها اشاره کرد که «تعیین ابعاد دقیق این حمله و اطلاعات به‌دست‌آمده، زمان بیشتری خواهد برد.»

یکی از اهداف احتمالی هکرها اطلاعات مربوط به درخواست‌های قانونی فدرال برای شنودهای مخابراتی بوده است. به گفته یک مقام امنیتی آمریکایی، «نشانه‌هایی وجود دارد که سیستم قانونی شنود مورد هدف قرار گرفته است.» با این حال، دسترسی هکرها به شبکه‌ها گسترده‌تر بوده و ممکن است شامل ترافیک عمومی اینترنت نیز شده باشد.

نشانه‌هایی از دخالت سرویس جاسوسی خارجی چین، وزارت امنیت دولتی (MSS) در این نفوذ وجود دارد. مقامات این حمله را به یکی از گروه‌های MSS که مایکروسافت آن را "طوفان نمکی" نامیده است، نسبت می‌دهند. با این حال، آنها هشدار داده‌اند که هنوز تأیید رسمی وجود ندارد.

«این حمله تمام ویژگی‌های یک کارزار جاسوسی را دارد – با دسترسی عمیق به مهم‌ترین شرکت‌های ارتباطی کشور»، براندون ویلز، معاون رئیس شرکت امنیت سایبری SentinelOne و مدیر اجرایی سابق آژانس امنیت سایبری و زیرساخت وزارت امنیت داخلی، بیان کرد. «تأثیرات این نفوذ می‌تواند بسیار شدید باشد.»

سخنگوی سفارت چین در واشنگتن ادعاهای مقامات آمریکایی را رد کرد. «جامعه اطلاعاتی آمریکا و شرکت‌های امنیت سایبری به صورت مخفیانه با هم همکاری می‌کنند تا شواهد نادرست تولید کنند و اطلاعات غلطی درباره حمایت دولت چین از حملات سایبری علیه ایالات متحده منتشر کنند»، سخنگوی سفارت چین گفت و افزود: «در حقیقت، چین یکی از قربانیان اصلی حملات سایبری است.»

هنوز مشخص نیست که آیا هکرها به لیست واقعی اهداف نظارتی فدرال یا ارتباطات آنها دسترسی پیدا کرده‌اند یا خیر. همچنین روشن نیست که آیا اهداف نظارت، پرونده‌های جنایی داخلی بوده‌اند یا پرونده‌های امنیت ملی، از جمله جاسوسی، تروریسم یا امنیت سایبری.

در صورت دسترسی هکرهای تحت حمایت دولت چین به این اطلاعات، این مسئله «فرصتی طلایی برای مختل کردن تلاش‌های آمریکا در جمع‌آوری اطلاعات درباره فعالیت‌های جمهوری خلق چین خواهد بود»، یکی از مقامات ارشد سابق اطلاعاتی آمریکا اظهار کرد. «این به آنها امکان می‌دهد دقیقاً بفهمند دولت آمریکا به چه کسانی علاقه‌مند است و یا تلاش‌های جمع‌آوری اطلاعات دولت آمریکا را تضعیف کنند یا به این کشور اطلاعات نادرست بدهند.»

چین سال‌هاست که کشورهای دموکراتیک غربی، به ویژه ایالات متحده، را هدف قرار داده است – از جمله درگیری در جاسوسی صنعتی و فناوری و تلاش برای یادگیری برنامه‌ها و نیت‌های سیاستمداران و تصمیم‌گیران. اخیراً، هکرهای چینی به شبکه‌های زیرساختی حیاتی ایالات متحده، از جمله سیستم‌های آب، انرژی و حمل‌ونقل نفوذ کرده‌اند تا در صورت بروز درگیری بین آمریکا و چین، حملات مخربی را اجرا کنند. آنها همچنین تلاش کرده‌اند تا با گسترش تبلیغات و اطلاعات نادرست، روایت‌های مطلوب به پکن را ترویج کنند و اعتماد به نهادهای غربی را تضعیف کنند.

نخستین عملیات بزرگ هکری چین که هدف آن شرکت‌های غربی بود، با عنوان «عملیات اورورا» در سال 2010 فاش شد، زمانی که یکی از قربانیان آن، گوگل، این نفوذ را عمومی کرد. طبق گزارش واشنگتن پست، هکرهایی که به گوگل نفوذ کرده بودند، همچنین به یک پایگاه داده حساس با اطلاعات مربوط به اهداف نظارتی آمریکا دسترسی پیدا کردند.

ورایزن یکی از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی است که با نفوذ «طوفان نمکی» دست و پنجه نرم می‌کند. به گفته دو فرد مطلع، در یکی از تأسیسات این شرکت در اشبورن ویرجینیا، اتاقی ویژه برای رسیدگی به این نفوذ تشکیل شده که شامل پرسنل FBI، مایکروسافت و بخش امنیتی گوگل (ماندیانت) است.

مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که عملیات «طوفان نمکی» با نفوذهای چند سال اخیر به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده، که توسط هکرهای وابسته به ارتش آزادی‌بخش خلق چین انجام شده است، متفاوت است./ پایان پیام

منبع: The Washington Post

گروه تولید و بازنشر محتوا 4 تولید و بازنشر محتوای دیگر رسانه‌ها