عباس عبدی: فیلترینگ؛ سیاستی زیان‌بار که باید فوراً اصلاح شود / آیا حکومت قصد دارد مردم را از خود دور کند؟

عباس عبدی در یادداشتی در روزنامه اعتماد، فیلترینگ را سیاستی ناکارآمد و زیان‌بار دانست و بر لزوم رفع فوری آن تأکید کرد. وی با انتقاد از این تصمیمات، آن را عامل افزایش فساد و کاهش اعتماد عمومی به دولت و حکومت دانسته و از دولت خواسته است که این سیاست نادرست را در چارچوب وفاق ملی اصلاح کند.

۱۴۰۳/۰۶/۲۴ - ۰۵:۴۱
 0
عباس عبدی: فیلترینگ؛ سیاستی زیان‌بار که باید فوراً اصلاح شود / آیا حکومت قصد دارد مردم را از خود دور کند؟

به گزارش ملت بیدار؛ عباس عبدی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: حل مساله فیلترینگ، کم‌هزینه و بسیار پر سود است و باید در فوریت قرار گیرد. به عنوان یک شهروند و روزنامه‌نگار، هر چه گشتم تا دلایلی قابل اتکا برای فیلترینگ پیدا کنم، نیافتم. اگر گزارش رسمی در این باره وجود دارد، باید منتشر شود.

سرنوشت قاضی فیلترینگ‌کننده مشخص شد، اما این سیاست زیان‌بار همچنان تغییر نکرده است. شاید ناشی از ضعف سیستم سیاسی ما باشد که در گرفتن تصمیمات سلبی فوری و بی‌پروا عمل می‌کند و در مقابل، در تصمیمات ایجابی و مثبت بسیار محتاط و ناکارآمد است.


دسترسی آزاد به اینترنت عوارضی دارد، اما مقابله با این عوارض نباید به روشی باشد که هم شکست بخورد و هم آسیب‌های بیشتری وارد کند. فیلترینگ در ایران به یک روش غیرموثر و زیان‌بار تبدیل شده است.

نخستین مشکل ناکارآمدی فیلترینگ است. ده‌ها میلیون نفر با استفاده از فیلترشکن این محدودیت را دور می‌زنند. آیا حکومت می‌خواهد مردم را اذیت کند؟ چرا فیلترینگ؟ همانطور که مبارزه با ماهواره شکست خورد، استارلینک هم فیلترینگ را بلاموضوع خواهد کرد.

فیلترینگ همچنین بازار فساد ایجاد کرده و اطلاعات کاربران از طریق فیلترشکن‌ها به دست افراد ناشناس می‌افتد. بدتر از همه، این سیاست موجب کاهش کیفیت اینترنت داخلی و خروج سرمایه از کشور می‌شود.


اینترنت امروز مثل یک زیرساخت ضروری مانند آب و برق است. جامعه به اینترنت پرسرعت نیاز دارد و سیاست فیلترینگ مانعی جدی در تحقق این هدف است. پایین بودن سرعت اینترنت در ایران و فیلترینگ، پیشرفت‌هایی مثل هوش مصنوعی را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

فیلترینگ همچنین عوارض شخصی و روانی ایجاد می‌کند. مردم باید از مقررات حکومتی تخطی کنند، چیزی که اعتماد بین دولت و مردم را تضعیف می‌کند.

فیلترینگ در برخی از شبکه‌های اجتماعی موجب بیکاری و ایجاد مشکلات اقتصادی برای مردم شده است. سیاست‌گذاران باید تصمیمات اشتباه خود را تغییر دهند و سرمایه اجتماعی حکومت را افزایش دهند./ پایان پیام

گروه تولید و بازنشر محتوا 4 تولید و بازنشر محتوای دیگر رسانه‌ها