ملاک رأی‌دادن عملکرد است نه جنسیت

گرچه اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها تصور می‌کنند با سرلیست شدن یک زن می‌توانند سبد رأی‌شان را افزایش دهند اما به نظر می‌رسد برای مردم ملاک رأی‌دادن عملکرد یک جبهه سیاسی باشد نه جنسیت سرلیست انتخاباتی.

۱۴۰۲/۱۱/۲۵ - ۱۲:۲۲
 0
ملاک رأی‌دادن عملکرد است نه جنسیت

فردا در گزارشی نوشت:

حزب اعتدال و توسعه مدت‌هاست که به طور جدی فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده است و تمرکزش بر واردکردن نیروهای نزدیک به حسن روحانی به مجلس است. این حزب حتی بعد از ردصلاحیت روحانی در انتخابات مجلس خبرگان هم دست از فعالیت نکشید و حالا گفته می‌شود که لیستی 30نفره برای تهران آماده کرده است. جواد هروی، سخنگوی این حزب درباره روند فعالیت انتخاباتی اعتدال و توسعه گفته است: «در حزب اعتدال و توسعه جهت تکمیل لیست‌های خود در تهران و سایر استان‌های کشور رایزنی با سایر احزاب را شروع کردیم و این رایزنی‌ها تاکنون موفق بوده و توانستیم به رشته وحدت کاندیداها در ارائه لیست دست پیدا کنیم که انشالله در روزهای آینده لیست خود را چه در تهران به صورت لیست کامل ۳۰ نفره و چه در استان‌های دیگر به صورت ائتلافی اعلام خواهیم کرد».


او از رایزنی حزب اعتدال و توسعه با تعدادی از احزاب اصلاح‌طلب و نزدیکان لاریجانی هم سخن گفته است: «در حال حاضر با توجه به شرایط پیش آمده حزب اعتدال و توسعه اصرار دارد که نوبخت از حوزه انتخابیه رشت در انتخابات شرکت کند یا اصرار بر این است که بتوانیم سرلیست‌های جدیدی اعم از اعضای حزب یا گروه‌های ائتلافی در تهران داشته باشیم که این اقدام طی دو-سه روز آینده مشخص خواهد شد. همچنین حزب اعتدال و توسعه براساس رایزنی با سایر احزاب اعم از کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان، اعتماد ملی، خانه کارگر و ستاد عقلانیت که هواداران لاریجانی هستند، لیست مشترک خواهد داد».

او درخصوص سرلیست لیست حزب اعتدال و توسعه یا لیست ائتلافی با اصلاح‌طلبان هم می‌گوید: «سخنگوی حزب اعتدال و توسعه همچنین ادامه داد: البته سرلیستی لیست ائتلافی حزب اعتدال و توسعه با احزاب اصلاح‌طلب هنوز مشخص نیست و بنده گمانه‌زنی رسانه‌ها در این مورد را ردمی‌کنم، فعلا هیچ فردی را برای سرلیستی انتخاب نکردیم مگر اینکه شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه مشخص و معین کند و ما اعلام کنیم».

نکته جالب توجه سخنگوی اعتدال و توسعه این است که او از احتمال سرلیست شدن یک زن برای لیست ائتلافی سخن می‌گوید: «احتمال اینکه سر لیست ائتلافی تهران حزب اعتدال و توسعه یک زن باشد هم وجود دارد، البته این خانم از چهره‌های سیاسی حزب اعتدال و توسعه است. در حقیقت منظور این است که زنان هم از جمله گزینه‌های سرلیستی ما است».


حالا یک پرسش اساسی وجود دارد؛ اینکه حضور یک زن به عنوان سرلیست لیست ائتلافی اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها چه قدر می‌تواند به آنها برای کسب رأی از مردم کمک کند؟ احتمال سرلیست شدن یک زن برای اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در حالی است که پیش از این نیز در جریان انتخابات هیئت‌رئیسه جبهه اصلاحات پس از آنکه بهزاد نبوی کناره‌گیری کرد، سیاست جبهه اصلاحات انتخاب یک زن بود. در آن زمان گفته می‌شد سید محمد خاتمی اصرار داشت که شهیندخت ملاوردی رئیس جبهه اصلاحات ایران شود اما با فشارها و فضاسازی‌های حزب اتحاد ملت، آذر منصوری، دبیرکل این حزب، به ریاست جبهه اصلاحات رسید.

اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در مقطع کنونی شاید به دلیل حوادث سال گذشته تصور می‌کنند سرمایه اجتماعی‌شان به دلیل آنکه سرلیست انتخاباتی یک زن باشند، پای صندوق می‌آیند. در واقع اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در شرایط فعلی از زن‌بودن استفاده ابزاری می‌کنند و می‌خواهند به این شکل سبد رأی خود را افزایش دهند. آنها بعد از پایان دولت مجلس دهم و دولت روحانی تلاش کردند با حمله به مجلس یازدهم و دولت سیزدهم بار مسئولیت مشکلات را بر دوش اصولگرایان بیندازند و خود را منجی شرایط کنونی نشان دهند اما پر واضح بود جامعه و حتی سرمایه اجتماعی خودشان ناکامی‌های دولت‌های روحانی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان بود و فراکسیون امید در مجلس دهم را فراموش نمی‌کردند که چنین هم شد. اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در پی بروز حوادث سال گذشته به این جمع‌بندی رسیدند که باید بر موج ایجاد شده سوار شوند و ماهی سیاسی خود را بگیرند و همین جمع‌بندی هم هست که اکنون احتمال سرلیست شدن یک زن برای لیست ائتلافی آنها را پیش کشانده است.

همه اینها در حالی است که اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در رسیدن به هدف خود با دو مانع مهم روبه‌رو هستند؛ نخست آنکه مردم آنقدر تحلیلگران خوبی شده‌اند که حتما به دلیل سرلیست‌شدن یک زن، تمام عملکرد آنها از سال92 تا 1400 چه در دولت و چه در مجلس را فراموش نمی‌کنند.

مانع دوم آن است که اکنون اصلاح‌طلبان زنی که به صفت شخصی رأی‌آور باشد را در اختیار ندارند. گرچه زنان هم حتما توانایی سرلیست شدن انتخاباتی در یک جبهه سیاسی را دارند و در توانمندی آنها شکی نیست اما اکنون در میان نامزدهای اصلاح‌طلب هیچ زنی نیست که نام او بتواند در میان سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان موجی ایجاد کند.

در آخر گفتنی است اگر آنها بخواهند با این حربه انتخاباتی وارد عرصه انتخابات شوند شاید نه تنها به هدفشان نرسند بلکه به دلیل سرلیست نشدن همان چندتن چهره‌ای که دارند، وضعیت انتخاباتی را برای خود سخت‌تر هم بکنند./ پایان پیام

گروه تولید و بازنشر محتوا 4 تولید و بازنشر محتوای دیگر رسانه‌ها