کاکل ذرت؛ گیاهی با خواص درمانی متعدد
کاکل ذرت به عنوان یک دفعکننده سنگ کلیه و گیاهی مفید برای درمان بیماریهای مختلف شناخته شده است.
کاکل ذرت به عنوان یک گیاه دارویی با خواص درمانی متعدد شناخته میشود. این گیاه به دفع سنگ کلیه کمک میکند و در درمان نارسایی احتقانی قلب، دیابت، فشار خون بالا، خستگی و کلسترول بالا نیز مفید است. روغن این گیاه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع است که برای افراد مبتلا به کلسترول بالا توصیه میشود.
به گزارش ملت بیدار، ویژگیهای کولینرژیکی ذرت باعث کاهش فشار خون، افزایش دیورتیکی و تنگ شدن عضلات مثانه میشود. همچنین، کاکل ذرت در درمان عفونتهای مثانه، التهاب پروستات، نقرس و سنگ کلیه مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص و آثار فارماکولوژیک
کاکل ذرت دارای خاصیت کولینرژیکی است که منجر به کاهش فشار خون و انقباض مثانه میشود. این گیاه همچنین به عنوان یک آنتیاکسیدان شناخته شده است و حاوی ترکیباتی چون کریپتوگزانتین، ویتامینهای A و C و تاننهای گیاهی است.
احتیاطهای مصرف و ممنوعیتها
محتمل است که گرده گیاه کاکل ذرت باعث واکنشهای حساسیتی مانند درماتیت تماسی و کهیر شود. به شدت توصیه میشود که در دوران بارداری از مصرف این گیاه خودداری کنید و مصرف همزمان عصاره کاکل ذرت و فورزماید ممنوع است.
ترکیبات شیمیایی
این گیاه شامل نشاسته، فلاونوئید، آلکالوئید، آلانتوئین، ساپونین، اسانس، موسیلاژ و پتاسیم است.
نحوه و میزان مصرف
- دم کرده: یک قاشق مرباخوری دانه کاکل ذرت را در نصف فنجان آب جوش ریخته و به مدت چند دقیقه دم کنید. این مخلوط را هر ۲-۳ ساعت گرم یا ولرم بنوشید. برای التهاب مثانه، روزانه ۵۰۰ میلیلیتر مصرف کنید.
- جوشانده: دانههای کاکل ذرت را جوشانده و به عنوان ضماد برای درمان زخمها و سوختگیها استفاده کنید.
- تنتور: تنتور کاکل ذرت را ۳-۴ بار در روز، ۱۵-۳۰ قطره در آب میل کنید.
مصرف غذایی
روغن گیاه کاکل ذرت به عنوان مکمل غذایی با ارزش کالری بالا مصرف میشود و نشاسته آن نیز در تهیه غذاهای مختلف کاربرد دارد.
نکته: قبل از شروع هر گونه درمان یا مصرف کاکل ذرت، با یک متخصص بهداشت یا پزشک مشورت کنید تا از عدم تداخل با داروهای دیگر و مناسب بودن مصرف آن اطمینان حاصل کنید./ پایان پیام