نماینده اصفهان: برداشت از معادن نباید موجب ضرر مردم بومی شود
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم رعایت حقوق مردم بومی در بهرهبرداری از معادن، هشدار داد: فعالیتهای غیر اصولی معادن نه تنها به محیط زیست آسیب میزند، بلکه کیفیت زندگی ساکنان مناطق معدنی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و اگر گزارشهای مربوطه به دست من برسد به عنوان یک نماینده این مسئله مهم که موجب مشکل برای مردم شدهاست را با ابزارهای نظارتی مجلس دنبال میکنم.
به گزارش ملت بیدار به نقل از صبح مجلس؛ حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با مشکلات ایجاد شده برای مردم شهرستان نطنز در استان اصفهان پیرو بهرهبرداری غیر اصولی از معادن، گفت: یکی از اشکالات مصوبات شورای عالی معادن در استانها را نادیده گرفتن وضعیت مردم ساکن در آن منطقه در تصمیمات است که در بهرهبرداری از معادن اینها رعایت نمیشود.
وی ادامه داد: درست این است مردمی که بومی مناطق معدنی هستند باید به نوعی با آنها رفتار شود که حق و حقوقشان رعایت شود.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: فعالیت معادن به درختان، باغات، مزارع آسیب رسانده و موجب میشود محصولات، کیفیت لازم را نداشته باشد و یا کمیتش کاهش پیدا کند همچنین نه از لحاظ زیست محیطی، نه از لحاظ گرد و غباری که ایجاد میکنند به مردم بومی توجه نمیشود و متاسفانه هیچ کدام از معادن در این موارد پاسخگو نیستند.
وی دیگر اثرات فعالیت غیر اصولی معادن را تاثیر بر آبهای زیرزمینی و منابع آبی خواند افزود:این فعالیتها موجب میشود آبی که برای بخش کشاورزی یا شرب باید مصرف شود با فعالیت معادن و آنچه در فیزیک زمین رخ میدهد پایین رفته و مردم بومی را دچار مشکل کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اصلاحیه مصوبات شورای عالی معادن اعلام کرد: بر اساس این اصلاحیه فرماندار هر شهرستان باید به عنوان نماینده مردم در جلسات مربوط به هر معدن شرکت نموده و مدافع حقوق، رفاه و آسایش مردم و اثرات اجتماعی فعالیت معدن بوده و مسائل را بررسی کند.
نماینده مردم اصفهان با بیان اینکه ما مخالف فعالیت معادن نیستیم، اظهار کرد: برداشت از معادن بایستی به نحوی باشد که باعث ضرر زیان مردم منطقه نشود.
حاجی دلیگانی با تاکید بر اینکه ابزارهای نظارتی در اختیار مجلس هست، اعلام کرد: اگر گزارشهای مربوطه به دست من برسد به عنوان یک نماینده میتوانم این مسئله مهم که موجب مشکل برای مردم شدهاست را دنبال کنم.
گفتنی است کارزار《برای نجات شهرستان نطنز》با محوریت فعالیت غیراصولی معادن این منطقه و آسیبهای ناشی از آن تاکنون به بیش از ۵ هزار امضا رسیده است که خواستار برخورد قانونی با ترک فعل کنندگان و نظارت بیشتر بر فعالیت معادن این منطقه هستند./ پایان پیام