ابطحی: پیشبینی قاطعی دارم که ریاست مجلس همچنان آقای قالیباف خواهد بود
عضو مجمع روحانیون مبارز: ریاست مجلس آرزوی خوبی است/ نظام حاکمیت با صدر قرارگرفتن افراطیگری در مجلس دوازدهم موافق نیست
به گزارش ملت بیدار؛ محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ملت بیدار در پی کنشهای زودهنگام برخی نمایندگان منتخب دور دوازدهم و حضور آنان در مجلس شورای اسلامی گفت: رفتوآمد افراد به مجلس شورای اسلامی بهویژه افرادی که قبلاً نماینده بودهاند یا نماینده مجلس آتی هستند امری عادی و بدیهی است. مذاکرات و گفتوگو برای ریاست مجلس و هیئترئیسه هم آرزوی خوبی است و هم طبیعی است و مشکلی ندارد .
ابطحی در ادامه با بیان این که تعیین ریاست مجلس به بالاترین میزان رأی مردمی نیاز ندارد تصریح کرد: در مجلس خبرگان رهبری نیز باوجوداینکه آیتالله جنتی کمترین آرا مردمی را داشتند؛ اما بهعنوان رئیس این مجلس انتخاب شدند.
او در ادامه با مروری بر ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای عارف از تهران رأی بسیار بالایی داشتند؛ اما آقای لاریجانی از قم که تعداد آرای قابل قیاسی از نظر تعداد آرای مردم نداشتند بر صندلی ریاست مجلس نشستند همچنین در ششمین دوره مجلس نیز با وجود تعداد آرا بیشتر آقای رضا خاتمی، آقای کروبی رئیس مجلس شدند.
عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: اولاً ریاست مجلس به تمام نمایندگان منتخب در مجلس ربط دارد و ثانیاً عوامل بیرونی در آن مؤثره است و ثالثاً بهخصوص در این مجلس کل نظام حاکمیت متمایل نیست افراطیگری در صدر مجلس قرار بگیرد و من پیشبینی قاطعی دارم که ریاست مجلس همچنان آقای قالیباف خواهد بود.
تصمیمات افراطی در اقتصاد و معیشت مردم اثر خواهد داشت
محمدعلی ابطحی با اشاره به اینکه رئیس مجلس فقط کسی نیست که مجلس را اداره میکند گفت: رئیس مجلس یکی از سران قوا میشود و در تصمیمگیریهای کلان کشور اثرگذار است و طبیعتاً برای تعیین چنین عنصری در مرحله اول اکثریت نمایندگان نقش دارند و بنا به همین دلایل و ملاحظات به سمت قله افراطیگری که در مجلس رأی زیادی هم ممکنه کسب کرده باشند نخواهند رفت. ضمن اینکه کل قوای کشور و حاکمیت بهصورت غیررسمی در انتخاب رئیس مجلس مؤثرند.
او در پاسخ به اینکه اگر افراطگرایان در صدر مجلس قرار گیرند شرایط چگونه خواهد شد؛ اذعان کرد: با این که معتقدم که در صدر قرار نخواهند گرفت باید بگویم که مجلس تصمیمگیر اول و آخر در رابطه مسائل کشور نیست و رهبری کشور در همهٔ قوا تأثیرگذار هستند. اما بالاخره اینها وارد مجلس شدند و اثرگذار هستند و درصورتیکه افراطگرایان در رأس مجلس قرار بگیرند اولاً سازوکار کشور و مدیریت آن است که افراد زمانی که پشت میز قرار میگرند و باید پاسخگو باشند و نمیتوانند به میزان قبلی خود غیرمسئولانه و افراطی عمل کنند.
عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: قاعدتاً خود میز مدیرت و لزوم به پاسخگویی و البته نگاههای حقوقی به نظرات آنها در سطح داخلی، خارجی و سطح بینالملل باعث خواهد شد افراطیگری که در پیشتر داشتند دیگر نداشته باشند. بالاخره هر کسی که دنبال میز مدیریت است باید مقتضیات حقوقی آن مدیریت را نیز بفهمد.
ابطحی در پایان گفت: واقعیتهای اجتماعی نیز بسیار مهم هستند و هر تصمیم افراطی میتواند به اقتصاد معیشت و رضایتمندی جامعه آسیب شدیدی وارد کند و اینها نقاط منفی برای جریان افراطیگری است./ پایان پیام