تأثیر نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در میزان مشارکت انتخاباتی

یک فعال سیاسی گفت: ارائه لیست انتخاباتی در شهرهای بزرگ از سوی دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب اجتناب‌ناپذیر است.

۱۴۰۲/۱۰/۱۷ - ۱۴:۱۸
۱۴۰۲/۱۰/۱۷ - ۱۴:۱۹
 0
تأثیر نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در میزان مشارکت انتخاباتی
انتخابات مجلس دوازدهم

فردا نوشت: نتایج بررسی صلاحیت‌های مجلس شورای اسلامی اعلام شد و حالا گروه‌های سیاسی می‌توانند بیش از پیش بر آرایش انتخاباتی خود کار کنند تا در نهایت با نهایی‌شدن نتایج بررسی صلاحیت‌ها با شیوه‌های خاص خود وارد عرصه انتخابات شوند.

احمد بخشایش اردستانی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «تا اینجای کار مشخص است که رقابت انتخاباتی در شهرهای کوچک بسیار تنگاتنگ است و مردم تمایل به مشارکت در انتخابات را دارند اما در شهرهای کوچک بحث سلامت انتخابات بسیار مهم است که همه باید بکوشند از تخلفات جولگیری شود اما در شهرهای بزرگ وضعیت این‌طور نیست و حتی اگر همه چهره‌های تأثیرگذار هم تأییدصلاحیت می‌شدند یا بشوند، باز هم تأثیر چندانی در میزان مشارکت ندارد ولی خب میزان مشارکت در شهرهای کوچک آنقدر بالا خواهد بود که شاید وضعیت شهرهای بزرگ را هم جبران کند».


او درباره وضعیت اصلاح‌طلبان باتوجه به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها بیان کرد: «تعدادی از اصلاح‌طلبان که ردصلاحیت‌ شده‌اند شاید در مرحله بعد تأییدصلاحیت شوند اما مسئله اصلاح‌طلبان این است که اجازه نمی‌دهند نیروهای جوان وارد انتخابات عرصه انتخابات شوند و اصرار دارند که یک سری افراد قدیمی و تکراری وارد انتخابات شوند. آنها می‌توانند مثلا سرلیست را چهره‌ای شاخص قرار دهند تا مردم متوجه شوند که لیست اصلاح‌طلبان چه سمت و سویی دارد و بقیه افراد را نیروهای جوانی قرار دهند که بتوانند وارد عرصه رقابت شوند. اما اینکه آیا با همین میزان تأییدصلاحیت‌شدگان اصلاح‌طلبان می‌توانند لیست بدهند، بله حتما می‌توانند».

این فعال سیاسی ادامه داد: «به هر حال ارائه لیست انتخاباتی در شهرهای بزرگ از سوی دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب اجتناب‌ناپذیر است. ورود سرمایه اجتماعی هر کدام هم به عوامل متعددی از جمله معیشت مرتبط است. از سوی دیگر مردم باید قانع شوند که رأی‌شان اثرگذار خواهد بود».

بخشایش اردستانی در پایان گفت: «در مجموع تصور می‌کنم مردم با ورودشان به عرصه انتخابات می‌توانند نمایندگان خوبی را وارد مجلس کنند تا مجلسی قوی بتواند رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی را دنبال کند و این را هم بپذیریم که نمایندگان تأثیرگذار الزاما از میان قدیمی‌ها نیستند و جوانان در کنار قدیمی‌ها می‌توانند منشأ اتفاقات خوبی در مجلس باشند»./ پایان پیام