تلاش دشمن برای تحریف تاریخ در فرایند جنگ شناختی/ در تبیین جنایات پهلوی کمکاری شده است
باتوجه به اینکه شبههافکنی در مورد تاریخ انقلاب اسلامی به مناسبتهای مختلف جزو وظایف ذاتی رسانههای بیگانه و معاند است، دشمن سعی دارد در فرایند جنگ شناختی، تحریف تاریخ شکل بگیرد اما از سوی دیگر در تبیین جنایات پهلوی کمکاری شده است و رسانههای معاند تاریخسازی میکنند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو، این روزها با نزدیکی به سالروز انقلاب شکوهمند اسلامی اگر رسانههای بیگانه مورد رصد قرار بگیرد، شاهدیم که موجی از تطهیر رژیم پهلوی آغاز شده و فارغ از بحثهای همیشگی پیرامون اینکه چقدر از این موضوعات سندیت دارد یا خیر و اساساً تصویرسازی یگانه از آن دوران چه مفهومی دارد این سؤال که چرا دشمن با این موج دوباره آغاز کرده، دارای اهمیت دوچندان است.
به همین منظور در برنامه «امواج شبهه» با حضور خانم سیده فاطمه شعار (تهیه کننده)، مصطفی صادقی (کارشناس مجری)، دکتر محسن همتی نژاد (مستندساز و کارشناس حوزه رسانه)، محمدابراهیم بهرامی (فعال حوزه رسانه) و ارتباط تلفنی با محمدابراهیم قادری (کارشناس رسانه) به بررسی موضوع واکاوی چرایی و اهداف پروژه تطهیر رژیم پهلوی و قهرمانسازی این رژیم پرداخته شد. در برنامه امواج شبهه علی اکبر غلامی مدیربخش فارس پلاس خبرگزاری فارس خط اشغال رسانههای بیگانه را مورد بررسی قرار میدهد.
افزایش باورپذیری شبهات دشمن در پی نبود سواد رسانهای مخاطب
دکتر محسن همتینژاد، مستندساز و کارشناس حوزه رسانه پیرامون واکاوی چرایی و اهداف پروژه تطهیر رژیم پهلوی و قهرمانسازی این رژیم گفت: شبههافکنی و برنامهسازی در مورد تاریخ انقلاب اسلامی به مناسبتهای مختلف جزو وظایف ذاتی رسانههای بیگانه و معاند است اما امسال باتوجه به اتفاقات اخیر شاهد افزایش شدت این موارد هستیم
وی با بیان اینکه هدف این برنامهها جوانان، نوجوانان و اقشار خاکستری جامعه است افزود: رهبر معظم انقلاب به بهانههای مختلف به پاسخگویی به شبهات و آگاهسازی اشاره میکنند چراکه باتوجه به تلفیق راست و دروغ و مدت زمان طولانی سپری شده، تحریفها و شایعات صورت گرفته است.
مستندساز اظهار کرد: در این نبرد رسانهای سرزمین، زیرساختها و نقاط آسیبپذیر هدف دشمن قرار گرفته شده و از حفرههای اجتماعی استفاده کرده تا بتواند به افراد جامعه نفوذ کنند.
وی افزود: وقتی گفتمان بین نسلی صورت نگرفته، مخاطبی که از آن دوران تاریخی درک ندارد و تبیین صحیح آن موارد هم انجام نشده لذا باورپذیری ایجاد میشود و مخاطبی که دچار ضعف و سواد رسانه کم است، باورپذیری بالایی دارند.
کارشناس حوزه رسانه ادامه داد: تولید محتوا در بستر فضای مجازی و ماهواره منتشر میشود، حجم حملات دشمن بالا است و باید تولید محتوا از جبهه مقابل صورت بگیرد تا نقشههای دشمن خنثی شود.
وی افزود: اگر جهاد تبیین و تولید محتوا صورت بگیرد ایمنی شکل میگیرد چراکه مخاطب از محتوا و اهداف محتوا پرسشهایی از جمله فرستنده و نوع کانال ارتباطی دارد و به راحتی قبول نخواهد کرد.
در تبیین جنایات پهلوی کمکاری شده است
محمدابراهیم بهرامی، فعال حوزه رسانه پیرامون واکاوی چرایی و اهداف پروژه تطهیر رژیم پهلوی و قهرمانسازی این رژیم گفت: تا ۳۰ سال ابتدای انقلاب اسلامی جریان تطهیر رژیم پهلوی فقط از سوی سلطنتطلبان صورت میگرفت اما از سال ۸۵ اجماعی در اتاق فکری اپوزوسیون خارجی انجام میشود که این پروژه را ادامه میدهد چراکه آمریکا و دشمنان ایران دارای اپوزوسیون علمی قوی نیستند.
وی افزود: اپوزوسیون داخلی نمیتوانند خواستههای امریکا را تأمین کنند لذا دشمن از عدم مطالعه نسل جوان استفاده کرده و بحثهای بدون مدرک و سند را منتشر میکنند البته کمکاری روحانیت و مساجد در زمینه رسالت تبیینی جنایات پهلوی نیز وجود دارد.
فعال حوزه رسانه با اشاره به اینکه در تبیین جنایات پهلوی کمکاری شده است و رسانههای معاند تاریخسازی میکنند و اذهان جوانان را شکل میدهند اظهار کرد: رژیم پهلوی با توجه به ثروتهای انبوه خارج شده از کشور به تقویت رسانههای معاند میپردازد تا خود را قهرمان جلوه دهد.
وی افزود: در نسل جوان و نوجوان به شدت خلأ مطالعه و تاریخخوانی وجود دارد و از سوی دیگر رسانههای داخلی گزارشات جذابی از دوران انقلاب اسلامی ارائه نکردند.
بهرامی با بیان اینکه اگر تاریخ دوران پهلوی عنوان شود موضوعات اقتصادی و گرههای ذهنی برای افراد تبیین خواهد شد تصریح کرد: آموزش و پرورش در تدوین کتب درسی و تاریخی ضعفهایی دارد و از رسانهها برنامههای جذاب در این زمینه شاهد نیستیم.
وی افزود: اگر شخصیت بنیانگذار حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی را مقایسه کنیم شاهدیم امام خمینی (ره) در ۲۵ سالگی مجتهد میشود و رضاشاه در ۲۵ سالگی سواد خواندن و نوشتن ندارد و امام (ره) در ۱۰ مقوله تخصصی دارای کتاب هستند لذا اگر این خصایص گفته شود دشمن نمیتواند قهرمان سازی داشته باشد.
تلاش دشمن برای تحریف تاریخ در فرایند جنگ شناختی
در ادامه نیز محمدابراهیم قادری، روزنامهنگار و کارشناس رسانه طی ارتباط تلفنی پیرامون واکاوی چرایی و اهداف پروژه تطهیر رژیم پهلوی و قهرمانسازی این رژیم ضمن اشاره به فلسفه رفتار نظام سلطه علیه انقلاب اسلامی گفت: ماهیت گفتمانی انقلاب اسلامی در تضاد با ماهیت لیبرال دموکراسی نظام سلطه است بنابراین هر چیزی که بتواند الگوی موفقی را از این تفکر نشان دهد طبیعتاً در نقطه کانونی هدف نظام سلطه قرار میگیرد تا این الگو شکل پیدا نکند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگویی که برآمده از گفتمان انقلابی است در حوزههای مختلف برتری خود را نشان میدهد و برای سایر جوامع نیز الگوسازی میکند و اگر این مسیر ادامه یابد کار را برای نظام سلطه مشکل خواهد کرد.
این روزنامهنگار و کارشناس رسانه خاطرنشان کرد: دشمن سعی دارد در فرایند جنگ شناختی، تحریف تاریخ و موقعیت شکل بگیرد تا اجازه فهم دقیق از آنچه که پیش از انقلاب اسلامی وقوع پیوسته به نسل جدید داده نشود.
وی افزود: رسانههای نظام سلطه با دقت و هوشمندی ظریف و طی فرایندی این موضوع را مدیریت میکند تا در کنار ضعفهای موجود در کشور و نبود فرهنگ مطالعه و پژوهش در نسل جدید پروژه راهبردی دشمن عمل کند و به راحتی حقایق تاریخی وارونه جلوه داده شود.
برنامه «امواج شبهه» گفتگویی تخصصی پیرامون ماهیت شناسی و رفتارشناسی رسانههای فارسی زبان بیگانه است که با هدف روشنگری و افشای تکنیکهای رسانهای است، روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۱۶ به مدت ۶۰ دقیقه از آنتن این شبکه به نشانی موج افام ردیف ۱۰۳, ۵ مگاهرتز پخش میشود.
علاقمندان میتوانند نظرات خود را از طریق سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ و شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیام رسانهای مجازی به اشتراک بگذارند. این برنامه به سردبیری دکترعلیرضا داودی، نویسندگی و تهیه کنندگی سیده فاطمه شعار بر روی آنتن میرود؛ همچنین مصطفی صادقی کارشناس مجری، زهرا شکوری هماهنگی برنامه، فاطمه عبدالوند و احمد یوسفی به عنوان آیتم ساز در این برنامه حضور دارند.
انتهای پیام/
نظر شما