شش راه برای کنترل مصرف انرژی یخچال و فریزر صنعتی

کاهش مصرف برق یکی از راهکارهای مهم صرفه‌جویی در انرژی است. امروزه به دلیل بارندگی‌های اندک و پایین آمدن حجم آب پشت سدها، میزان تولید برقابی نیروگاه‌ها به شدت کاهش یافته است.در چنین وضعیتی مشترکان برق می‌بایست با انجام چند اقدام ساده، مصرف بهینه را پیش گرفته و در مهار هدر رفت انرژی کوشا باشند.

۱۴۰۴/۰۱/۱۸ - ۱۲:۰۵
۱۴۰۴/۰۱/۱۸ - ۱۴:۰۴
 0
شش راه برای کنترل مصرف انرژی یخچال و فریزر صنعتی
شش راه برای کنترل مصرف انرژی یخچال و فریزر صنعتی

کاهش مصرف برق یکی از راهکارهای مهم صرفه‌جویی در انرژی است. امروزه به دلیل بارندگی‌های اندک و پایین آمدن حجم آب پشت سدها، میزان تولید برقابی نیروگاه‌ها به شدت کاهش یافته است.در چنین وضعیتی مشترکان برق می‌بایست با انجام چند اقدام ساده، مصرف بهینه را پیش گرفته و در مهار هدر رفت انرژی کوشا باشند.

 کاهش مصرف برق یخچال به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین لوازم خانگی، می‌تواند از دقت و توجه ویژه‌ای برخوردار باشد. زیرا یخچال‌ها به دلیل تداوم فعالیت شبانه روزی و کارکرد همیشگی، میزان مصرف انرژی بالایی دارند.بنابراین با کمی دقت در انتخاب و انجام چند راهکار ساده می‌توان این مقدار مصرف را به صورت قابل توجه کاهش داد. در بین برند های خارجی و ایرانی مثل برند کینو . یخچال ایستاده کینو  که در دسته بندی یخچال های صنعتی قرار میگیرد که با مصرف بهینه انرژی و طراحی زیبا می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد.

در این مقاله سعی می‌کنیم ۶ راه برای کنترل مصرف انرژی یخچال را بررسی نماییم.

شش راه برای کنترل مصرف انرژی یخچال صنعتی

۱ـ هنگام خرید به برچسب انرژی یخچال دقت نمایید.

این برچسب نشان‌دهنده میزان راندمان دستگاه و سطح مصرف انرژی است. برچسب‌های انرژی در قالب یک رده‌بندی A تا G بیانگر میزان مصرف دستگاه‌های الکترونیکی هستند که هرچه میزان مصرف کمتر باشد راندمان دستگاه بالاتر و به A نزدیکتر، و بالعکس هرچه میزان مصرف انرژی بالاتر باشد، با توجه به راندمان دستگاه، به G نزدیک‌تر خواهند بود.

طیف رنگی برچسب انرژی از رنگ سبز (A) که بیانگر سازگاری محصول با محیط زیست است، شروع شده و گویای بهترین رده مصرف انرژی است و به تدریج به نارنجی و قرمز (G) می‌رسد که نشان‌دهنده مصرف بالای انرژی دستگاه در قبال راندمان پایین ان هستند.

ردیف

راهکار

توضیحات

1

توجه به برچسب انرژی هنگام خرید

انتخاب یخچال با رده انرژی A یا نزدیک به آن برای مصرف بهینه

2

قرار دادن یخچال در محل مناسب

اجتناب از نصب یخچال در نزدیکی منابع گرمایی و در معرض نور مستقیم خورشید

3

تمیز نگه داشتن لوله‌های پشت یخچال و رعایت فاصله مناسب از دیوار

تهویه بهتر و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد موتور

4

نحوه صحیح قرار دادن مواد غذایی در یخچال

جلوگیری از مسدود شدن گردش هوا و جریان برودت، عدم قرار دادن مواد غیرضروری

5

اجتناب از قرار دادن غذای داغ در یخچال و کاهش دفعات باز و بسته کردن درب

جلوگیری از فشار به موتور و حفظ عملکرد صحیح یخچال

6

تنظیم درجه برودت استاندارد

تنظیم دمای یخچال بین 3 تا 4 درجه و فریزر بین 15 تا 18 درجه

۲ـ یخچال را در محل مناسب قرار دهید

یکی از مواردی که می‌تواند بر میزان مصرف انرژی یخچال موثر باشد، محل نصب و قرارگیری آن است.هرگز یخچال را در نزدیکی منابع گرمایشی نظیر آبگرمکن، شوفاژ، اجاق گاز و حتی در معرض مستقیم نور خورشید نصب نکنید. بی‌توجهی به محل نصب یخچال و مجاورت با این منابع گرمایی، عملکرد یخچال را کاهش داده و میزان مصرف برق را فزایش می‌دهد.

ویژگی‌های مکان مناسب جهت نصب یخچال:

  1. اطمینان از تراز بودن سطح زمین در محل قرارگیری یخچال
  2.  وجود فضای کافی در پشت، اطراف و بالای یخچال جهت تهویه هوا
  3.  دسترسی به منبع آب
  4. در نظر گرفتن فضای مناسب جهت باز کردن درب یخچال
  5. عدم مجاورت با منابع گرمایشی
  6. عدم نصب در معرض تابش مستقیم خورشید

۳ـ توجه به مواد فنی 

، تمیز نگه داشتن لوله‌های پشت آن است که انتقال هوای بهتر و مصرف بهینه را در پی خواهد داشت. همچنین هنگام نصب باید به این نکته دقت نمایید، حداقل ۱۰ سانتی‌متر بین دیوارهای پشت و کناری یخچال فاصله باشد تا مانع گرمای بیش از حد موتور یخچال و اختلال عملکرد آن شود.

۴ـ نحوه قرار دادن ظروف مواد غذایی در یخچال

نحوه قرار دادن ظروف مواد غذایی در یخچال باید به گونه‌ای باشد که مانع گردش هوا و جریان برودت نگردد. بی‌توجهی به این موارد می‌تواند به مصرف بالای انرژی منجر گردد. از قرار دادن قوطی‌های کنسرو، شیشه‌های مربا و نظیر آن در یخچال خودداری نمایید؛ زیرا بی‌جهت فضای یخچال را اشغال کرده و به هدر رفت انرژی می‌انجامد.

۵ـ دمای مناسب غذا در یخچال

از گذاشتن غذاهای داغ در یخچال به شدت بپرهیزید، زیرا با این کار به موتور یخچال فشار می‌آید؛ به طوری که هم مصرف انرژی را افزایش می‌دهد و هم برای عملکرد یخچال می‌تواند آسیب‌زا باشد.

سایت beko هم برای کنترل مصرف انرژی به این موضوع تاکید میکند :

Putting hot food in your refrigerator raises the air temperature inside, so naturally the appliance has to work hard to bring that temperature back down again. Some worry that leaving food out gives it a chance to spoil but allowing leftovers to reach room temperature before putting them in the refrigerator is perfectly safe.

قرار دادن غذای داغ در یخچال دمای هوای داخل یخچال را افزایش می دهد، بنابراین به طور طبیعی دستگاه باید سخت کار کند تا دوباره آن دما را پایین بیاورد.

برخی نگران این هستند که بیرون گذاشتن مواد غذایی به آن فرصت فاسد شدن می دهد، اما اجازه دادن به باقیمانده غذا قبل از گذاشتن در یخچال به دمای اتاق برسد، کاملا بی خطر است.

سعی کنید از باز و بسته کردن زیاد درب یخچال جلوگیری کنید، به این دلیل که نه تنها افزایش میزان مصرف انرژی را در پی دارد، بلکه با صدمه زدن به لاستیک دور درب یخچال، عملکرد صحیح آن را دچار مشکل می‌نماید.

برای این منظور در فصول گرم سال می‌توانید از کلمن یا آبسردکن استفاده نموده و مانع باز و بسته شدن بیش از حد درب یخچال شوید.

۶ـ درجه برودت یخچال

را به صورت استاندارد بین ۳ تا ۴ درجه و برای فریزر بین ۱۵ تا ۱۸ درجه تنظیم نمایید. در این صورت یخچال شما با راندمان بالا و میزان بهینه مصرف انرژی، عمر بیشتری هم خواهد داشت.

نتیجه‌گیری

منابع انرژی محدود است و آنچه مسلم است باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا بتوانیم از هدر رفت منابع محدود انرژی جلوگیری نماییم. در این مطلب با ۶ راهکار جهت کاهش مصرف انرژی یخچال آشنا شدیم و دانستیم با انجامات اقداماتی ساده می‌توانیم از اتلاف انرژی جلوگیری نماییم. امید است با ارائه راهکارهای پیشنهادی در استفاده بهینه از انرژی و ذخیره آن برای آیندگان گامی موثر برداشته باشیم./ پایان پیام

گروه تبلیغات و بازرگانی انتشار محتوای تبلیغاتی و بازرگانی