رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از وضعیت فعلی حمایت بانکها از بخش کشاورزی انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه خبری ملت بیدار آنلاین:
به گزارش ملت بیدار:
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه نظارت میدانی خود از استان چهارمحال و بختیاری عصر امروز (جمعه، ۱۴ آبان ماه) در نشست جمع بندی این نظارت میدانی با حضور استاندار و معاونین وزرای جهاد کشاورزی و نیرو و همچنین مسئولان استانی حاضر شدند.
براساس این گزارش محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی در نشست جمع بندی نظارت میدانی از استان چهارمحال و بختیاری، گفت: فلسفه وجودی مجلس قانونگذاری و نظارت بر اجرای آن است آنچه کشور را دچار مشکل کرده عدم نظارت دقیق بر امورات مردم بوده و باید تلاش کنیم تا مشکلات مردم برطرف شوند.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امنیت غذایی جامعه به امنیت کشور گره خورده و مکمل یکدیگر هستند، امروز به دلیل بی تدبیری و سوءمدیریت ها سفره مردم کمرنگ شده و در این حوزه به خوبی عمل نشده است، ادامه داد: در مقطعی از زمان به واردات چشم دوختیم و عده ای فرصت طلب از این شرایط استفاده کردند. مجلس برخی اقدامات داشته که یکی از آن ها تهیه و تدوین طرح امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی است. در این طرح رفع تمامی موانع تولید در بخش کشاورزی آمده است و این قانون پس از رفع ایرادات مطرح شده از سوی شورای نگهبان به دولت ابلاغ می شود.
عسکری با بیان اینکه از لحظه آغاز تولید محصولات کشاورزی تا فروش، صادرات و یا استفاده از آن در صنایع تبدیلی در طرح امنیت غذایی دیده شده است، افزود: در گذشته شورای اقتصاد با نگاه از بالا به پایین برای حوزه کشاورزی تصمیم گیری می کرد اما با تشکیل شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی این روند تغییر کرده و کفه ترازو به نفع تولیدکنندگان است و در آن تصمیماتی متناسب زمان و مکان و در راستای حمایت از تولید داخل اتخاذ می شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه باید اقتصاد مقاومتی را وارد زندگی مردم میکردیم اما در این مسئله اختلال ایجاد شده است، گفت: متاسفانه به جهش و رونق تولید توجه نشده، در سال جاری نیز به تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها توجه نشده است. در کشورهای توسعه یافته خرید تضمینی حول محور محصولات کشاورزی می چرخد. خرید تضمینی گندم به عنوان محصولی استراتژیک گام اول در این مسیر است و این روند ادامه پیدا می کند.
وی ادامه داد: به هر میزانی که گلخانه و فضای تولید محصولات کشاورزی را ایجاد کنیم ظرفیت آن وجود دارد اما باید شرایط صادرات محصولات نیز فراهم شود. اگر مدیریت ها جهادی و نگاه ما به دستاوردها انقلابی باشد مسیر رسیدن به اهداف تسهیل می گردد.مدت سند چشم انداز ۲۰ ساله ۴ سال دیگر پایان می یابد این سند در کشورهای زیادی اجرا شده و به نقاط خوبی رسیده اند اما در کشور ما به دلیل سوءمدیریت ها عملکرد خوبی نداشته ایم، در افق ۱۴۰۴ بخش کشاورزی به صورت ویژه دیده شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه استان چهارمحال و بختیاری ظرفیت بالایی در بخش کشاورزی دارد، عنوان کرد: زمان انجام نظارت میدانی از استان چهارمحال و بختیاری با توجه به قرارگیری در آستانه تهیه بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه بسیار مناسب بود و این موضوع می تواند برای توسعه کشاورزی استان و مدیریت آب مسئله کلیدی باشد.
وی با بیان اینکه در جلسه ای که طی روزهای آینده در کمیسیون کشاورزی با حضور وزرای مربوطه، مسئولین استانی و کشوری و استاندار برگزار می کنیم مصوبات این نظارت میدانی پیگیری می شود، ادامه داد: استانی که ۱۲ درصد منابع آبی کشور را دارد از بی آبی ناله می کند در فضای نظارتی به این مسائل ورود و آن ها را پیگیری می کنیم.
عسکری با بیان اینکه میزان گلخانه های استان در حال حاضر بسیار پایین تر از هدف سند توسعه استان است، گفت: دولت مکلف به تامین گاز موردنیاز تولیدکنندگان، گلخانه داران و مردم است، میوه های باکیفیتی در این استان تولید می شود و باید فضای صادراتی آن را فراهم کنیم. برخی اختیارات حوزه صادرات محصولات کشاورزی در گذشته در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد.
وی با بیان اینکه فضای ربوی بانک ها اجازه فراهم کردن شرایط تولید محصولات کشاورزی را نمی دهند، افزود: بانک های دولتی باید ۱۵ درصد از اعتبارات خود را صرف بخش کشاورزی کنند اما این اتفاق صورت نگرفته است. در زمینه کشت گیاهان دارویی استان چهارمحال و بختیاری شرایط خوبی دارد اما بروکراسی اداری مانعی در مسیر آن است.
عسکری با اشاره به اینکه خشکیدگی جنگل ها و مراتع بسیار دردآور است و بلوط ها به راحتی از بین می روند، ادامه داد: با توجه به قرارگیری در آستانه تهیه لایحه بودجه سال آینده اگر مقابله با از بین رفتن مراتع و جنگل های بلوط نیازمند اعتبار است دقیق اعلام شود تا در نشست جمع بندی موضوع را بررسی کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در اقدامی بی سابقه اعضای کمیسیون کشاورزی با حضور در نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری نظارت های میدانی داشته اند و گزارش آن را ارائه کرده اند، خاطرنشان کرد: بخشی از تسهیلات عشایری و روستایی متوقف شده است این موضوع را در سطح استانی و ملی پیگیری می کنیم./
پایان پیام
محمدجواد عسکری
/ پایان خبر
نظر شما