در اعتراضات روز جمعه زاهدان چه گذشت؟
اعتراضات در دو منطقه کردستان و سیستان و بلوچستان بیش از سایر استانهای کشور است. در زاهدان هر هفته پس از نماز جمعه مولوی عبدالحمید، تجمعاتی برگزار میشود و این هفته که نام مولوی عبالحمید در یک بولتن آمده بود، زنان هم به خیابان آمدند و شعار دادند.
فهرست عناوین (با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید)
رویداد ۲۴: این چندمین هفتهای است که پس از برگزاری نماز جمعه در زاهدان، اعتراضات مردم انجام میشود.
نماز جمعه در زاهدان توسط شیعیان و اهل سنت به صورت جداگانه برگزار میشود؛ یکی به امامت مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در زاهدان که توسط سیستانیها که عمدتا شیعه هستند و دیگری به امامت مولوی عبدالحمید در مسجد مکی زاهدان که حاضران در آن عمدتا بلوچ و اهل سنت هستند.
همپوشانی انتقادهای مولوی عبدالحمید با اعتراضات در ایران پس از درگذشت مهسا امینی به دیده شدن اتفاقات در زاهدان کمک کرد و خود مولوی عبدالحمید نیز به عنوان چهرهای خاص در جریان اعتراضات ایران مطرح شد.
واکنش مردم زاهدان به بولتن محرمانه
در چنین شرایطی روز گذشته اعتراضات در زاهدان برای بار دیگر انجام شد؛ اعتراضاتی که البته یک تفاوت عمده با هفتههای پیش داشت. اول اینکه برای نخستین بار زنان در نماز جمعه اهل سنت شرکت کنند و بنرها و پلاکاردهای اعتراضی نیز در دست داشتند و دوم اینکه در هفته گذشته مجموعه فایلهای به نام «بولتنهای محرمانه» منتسب به خبرگزاری فارس منتشر شده بود که در بخشی از آن نام مولوی عبدالحمید دیده میشد.
جمعی از مردم زاهدان نیز برای حمایت از مولوی عبدالحمید در نماز جمعه حضور داشتند و به همین دلیل نماز جمعه روز گذشته (۱۱ آذر ۱۴۰۱) بسیار شلوغتر از هفتههای گذشته بود و تصاویر حضور مردم نشان میداد که یک سنتشکنی خاص نیز در این هفته انجام شده بود. نباید فراموش شود که حضور جمعیت برای امام جمعه زاهدان صرفا یک حضور تلقی نمیشود بلکه حضور گسترده حاضران در نماز جمعه و حتی نحوه خاص ورود مولوی عبدالحمید به مسجد با اسکورت بسیار ویژه برای او یک ابزار قدرت نیز محسوب میشود.
بر خلاف نماز جمعه اهل تشیع، بنا به سنت دیرینه اهل سنت زاهدان، زنان در نماز جمعه و مراسم عمومی و حتی اعیاد حاضر نمیشوند اما این هفته بعد از نماز جمعه آنها پلاکارد در دست به خیابان آمدند.
واکنش دولت به اعتراضات در سیستان و بلوچستان
دولت برای کاهش اعتراضات البته تصمیماتی گرفته است؛ از جمله اینکه امتیازهایی به مردم سیستان و بلوچستان بدهد که تا کنون داده نشده است؛ روز گذشته احسان خاندوزی وزیر اقتصاد گفته به هر خانوار در این استان، ۴۰۰ دلار سهمیه واردات و صادرات برای هر هفته داده میشود. همچنین دیرکردهای مالیاتی سالهای گذشته کسبه در استان بخشیده خواهد شد و نیمی از فضای بازارچه مرزی میلک در اختیار خرده فروشان منطقه قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰