آخرین وضعیت آفریقا از نگاه وزارتخانه ها و دستگاههای ذیربط بررسی شد/ حجم مبادلات ایران و آفریقا ناچیز است
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس با اشاره به نشست اخیر این کمیته، گفت: این جلسه پیرامون چهار محور آخرین وضعیت کشورهای آفریقایی و حضور بازیگران بین المللی در صحنه آفریقا به ویژه در زمنیه اقتصادی، مزیت ها و ظرفیت ها آفریقا، آخرین وضعیت روابط دو و چند جانبه و راهکارهای لازم جهت رفع موانع و توسعه مناسبات و همکاری ها برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری ملت بیدار آنلاین:
به گزارش ملت بیدار:
عباس گلرو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در توضیح نشست کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی با موضوع بررسی آخرین وضعیت جمهوری اسلامی ایران با آفریقا، گفت: با توجه به اهمیت آفریقا در حوزه های مختلف به ویژه حوزه اقتصادی و با عنایت به ظرفیت های بزرگ این قاره در زمینه همکاری های تجاری و اقتصادی، نشستی در کمیته روابط خارجی مجلس با حضور مسئولان وزارتخانه های امور خارجه، اقتصاد و دارایی، سازمان توسعه تجارت و سایر دستگاه های ذی ربط برگزار شد.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی افرود: در این جلسه بر تقویت همکاری ها با کشورهای آفریقایی تاکید شد، یک هزار میلیارد دلارحجم تبادل تجاری آفریقا با دنیاست که سهم ایران بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: حجم کم تبادلات تجاری ایران و آفریقا با توجه به ظرفیت های جمهوری اسلامی و کشورهای آفریقایی قابل قبول نیست و باید افزایش یابد. ۵۴ کشور آفریقایی در حوزه های مختلف ظرفیت های خوبی دارند و دستگاه های ذی ربط درباره وضعیت کنونی گزارش دادند. این ظرفیتها باید شناسایی و تقویت شوند.
گلرو یادآور شد: آنچه به عنوان یک اصل مهم و اساسی مورد تاکید قرار گرفت اینکه در داخل کشور ما باید یک رویکرد منسجم و واحد برای همکاری با کشورهای آفریقایی شکل بگیرد و اهمیت قاره آفریقا که برای بخش های دولتی و خصوصی شناخته شده نیست، به درستی به تصویر کشیده شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه تصویری که ما از آفریقا داریم نادرست است و قاره آفریقا در سال های گذشته روبه توسعه بوده است، گفت: مدنیت این قاره و حوزه های اقتصادی در این قاره روبه رشد بوده است. ما باید در این خصوص که آفریقا قاره ای ثروتمند است، به جمع بندی و نظر واحد برسیم و خیز اساسی به سمت این قاره برای توسعه روابط برداریم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه زیرساختی از جمله در زمینه روابط بانکی، حمل و نقل، صدور ضمانت ها، ایجاد تسهیلات و مشوق ها برای تجارموانعی است که باید برداشته شود تا در کنار بُعد فرهنگی بتوانیم از ظرفیت های قاره آفریقا استفاده کنیم.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس یازدهم تصریح کرد: این نشست ها ادامه خواهد داشت و مجلس در چارچوب وظایف نظارتی خود از دولت و دستگاههای ذیربط پیگیر توسعه روابط کشورمان با آفریقا خواهد بود./
پایان پیام
عباس گلرو
/ پایان خبر
نظر شما